Automatisering bij componenten vullen
We zijn ons ervan bewust dat niet ieder vulproces hetzelfde is. Zeker bij kleine of nieuwe productielijnen wordt vaak gebruikgemaakt van manuele input. Dat wil zeggen dat een operator bijvoorbeeld een plano plaatst, de machine het doosje vouwt , de operator de producten plaats, en de machine vervolgens de doos dichtvouwt en lijmt. Daarentegen is het ook mogelijk om het proces volledig te automatiseren met behulp van een robot, cobot of manipulator. Hierdoor biedt GTE de flexibiliteit die benodigd is in de medische en farmaceutische industrie. Het is vaak een afweging van budget, wensen en mogelijkheden om te komen tot de meest geschikte automatisering.
Uitgebreide veiligheidscontrole voor componenten vullen
Onze machines worden standaard uitgerust met veiligheidssystemen als lichtschermen en bewegingsradars. Lichtschermen zijn niets meer dan de naam al zegt: een scherm met allemaal kleine lichtstraaltjes. Op het moment dat de lichtstraaltjes onderbroken worden, krijgt de machine het signaal voor een noodstop. Hierdoor verhoog je naast de automatiseringsgraad ook de veiligheid van je machine.
Componenten vullen volgens jouw wensen en eisen
GTE past de machine volledig aan jouw wensen en eisen aan. Zo maken we gebruik van een aantal merken robots, waaronder Mecademic, Stäubli, Industrial Robots, Fanuc en Abb. Het is natuurlijk ook mogelijk om het merk waar jij mee werkt te integreren in onze machines. Zo weet je zeker dat je werkt met de kwaliteit die je gewend bent, alleen in onze machine.
Downloadable assets
Benieuwd naar hoe de machine binnen jouw organisatie ingezet kan worden? Vraag dan snel en eenvoudig meer informatie op.
"*" geeft vereiste velden aan
Ontdek onze kennis & inspiratie
De LAP-C met Mecademic-robot
GTE heeft de LAP-C ontworpen en gebouwd. Een circulair platform voor het assembleren en/of verpakken van medische producten. Als we de LAP-C als assemblagemachine ontwerpen, gebruiken we vaak een Mecademic-robot.
High mix – low volume
In de farmacie is een groeiende behoefte aan high mix – low volume productie (HMLV). HMLV betekent dat medicijnen en medische hulpmiddelen steeds meer gepersonaliseerd, dus gerichter, aan de patiënt worden aangeboden: meer verschillende medische producten in kleinere hoeveelheden gecombineerd.
3D-printen in machinebouw: kwestie van OMDENKEN
Jaren geleden alweer, in 2001, omarmde GTE-engineering het 3D-printen voor het creatieproces van haar exclusieve machines. Tot die tijd was het sciencefiction. Vandaag kunnen we niet meer zonder. Hoe passen wij bij GTE 3D-printen toe en welke voordelen heeft het?
Wat is ‘Smart Customization’?
ETO, CTO en Smart Customization. Termen die vaker gebruikt worden in de machinebouw. Maar wat betekenen deze termen? Iedereen werkzaam in de machinebouw zou moeten weten welke ontwikkeling deze woorden beschrijven.
Kwaliteitseisen machinebouwers medische branche
Waar let je op bij de keuze voor een machinebouwer? Voldoen ze aan de kwaliteitseisen voor de medische branche? Natuurlijk zijn er vele wettelijke regels die de kwaliteit van de machine en daarmee de producten moeten garanderen. Het is belangrijk dat machinebedenkers en bouwers hiervan op de hoogte zijn. Maar denk ook aan drie factoren die de kwaliteit van de machine en je product kunnen beïnvloeden: De menselijke factor, het ontwerp van het product en de deskundigheid van de machinebouwer.
Downtime accepteren is een doodzonde!
Iedereen weet dat het bij bedrijven gaat om de productie, oftewel ‘waarde toevoegen’. Waarde is alles waar de klant behoefte aan heeft en voor betaald. Alle andere activiteiten zijn ondersteunend daaraan. Daarom is het zo vreemd dat ongeplande downtime zo snel geaccepteerd wordt en als ‘normaal’ wordt gezien. Veel bedrijven zijn zich er niet van bewust hoe vaak de productielijn stil staat. Men is er al snel aan ‘gewend’ en accepteert downtime van een productie- of assemblagelijn. Het stilstaan van een productielijn is echter funest voor de organisatie. Als er geen waarde wordt toegevoegd staat de hele organisatie stil.
Laat ons je terug bellen
Benieuwd naar hoe onze oplossingen binnen jouw organisatie ingezet kunnen worden? Vraag dan snel en eenvoudig meer informatie op.
"*" geeft vereiste velden aan